“Er komen maatregelen tegen politie Moengo”

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Amoksi van Justitie en Politie in Suriname, Kenneth Amoksi, zegt dat er maatregelen komen tegen politieagenten van Moengo die tijdens de jaarwisseling en daarna niet hebben opgetreden op superspreadingevents in het gebied.

De agenten zullen zich moeten verweren bij de korpsleiding en duidelijk maken waarom ze hebben besloten om niet op te treden bij het feest dat werd georganiseerd door ABOP-topper Joel “Bordo” Martinus.

Ruim 2.000 mensen waren op de locatie aanwezig en hebben meer dan 22 bands opgetreden.

Amoksi zegt dat er geen sprake is van klassenjustitie en weerspreekt hij berichten dat er bewust niet is opgetreden, omdat het om zijn partijgenoot ging.

De minister benadrukt dat er concrete afspraken zijn gemaakt met het ministerie van Defensie om militaire ondersteuning te geven. “Waarom is er geen ondersteuning gevraagd? Het hele korps is op de hoogte van de afspraken. Het is een onderdeel van de operatie ‘Veilig Suriname’. Wie het ook is, de politie moet zonder aanziens des persoon optreden.”

Volgens de minister wordt de politie van Regio Oost verantwoordelijk gehouden voor het misgaan van de handhaving.

“We gaan de hele keten die participeert aan een feest, verantwoordelijk stellen. Van de organisator, de bands, soundmannen, decoratiebedrijven tot de man die ijs levert. Ze zijn allemaal in overtreding en gaan het moeten voelen middels boetes”, aldus de minister.