Enorme wateroverlast bij weg naar Inheemse dorpen Para

GFC NIEUWSREDACTIE- Een weggedeelte tussen de Saronbrug en Franskreek van ongeveer 200 meter in Para is al dagen onder water door de aanhoudende regen.

Volgens ressortleider Clifton Tjaaroeme van Bigi Poika is districtscommissaris Marlene Joden van Para druk bezig te praten met ondernemers om het ondergelopen gebied aan te pakken. “Het water was zestig meter hoog en toen was het daarna gezakt. Maar door de regen van dinsdag en woensdag is het weer gestegen”, zegt Tjaaroeme.

Indien het probleem niet spoedig wordt opgelost, zullen de staatsbussen van de afgelegen dorpen Bigi Poika en Tibiti hun route niet meer onderhouden. De busondernemers zijn al gestopt met rijden en wachten nog af.

Tjaaroeme weet dat dit probleem niet onbekend is en dat de mensen jaarlijks te kampen hebben met wateroverlast. Enige jaren geleden had toenmalig districtscommissaris Jerry Miranda van Para duikers aan weerzijde van dat gedeelte van de weg geplaatst en het gebied liep toen niet meer onder water. “Maar waarschijnlijk zijn de kokers verstopt, waardoor het water niet kan wegstromen”, zegt de ressortleider.

De houtondernemers met hun trucks zijn een doorn in het oog van de bewoners. Ondanks voertuigen boven de vier ton voorlopig niet over de weg mogen, wordt dat toch gedaan door sommige houttransporteurs. “Als deze vervoerders niet stoppen met rijden, zullen de mensen van Tibiti en Pikin Poika de weg barricaderen. Dat hebben ze aan me meegedeeld en ik heb de dc op de hoogte gesteld van de gevoelens van de misnoegde dorpelingen”, zegt Tjaaroeme.

Overige berichten