Elfjarige jongen vijfde verkeersdode, autobestuurder heeft zich nog niet aangemeld

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij een aanrijding op dinsdag 12 januari op de kruising van de Mawakabo- en de Verlengde Frederikshoopweg overleed de 11-jarige voetganger Djuraino Pinas.
Van het Command Center kreeg de politie van het bureau Santo Dorp omstreeks 18.14 uur de melding dat een minderjarige voetganger dodelijk was aangereden door een personenauto op bovenvermelde kruising. De autobestuurder reed na de aanrijding door.
Uit het onderzoek blijkt dat vier minderjarige jongens over de Mawakaboweg liepen in de richting van de Nieuw Weergevondenweg. De personenauto kwam vanuit tegengestelde richting.
Ter hoogte van pand no.60 aan de Verlengde Frederikshoopweg, staken de jongens de weg over en zagen plotseling een auto voor zich. Hierbij konden drie hunner zich in veiligheid brengen, terwijl Djuraino werd aangereden en ongeveer vijftig meters verder werd meegesleurd.
De voetganger was op slag dood. Een ingeschakelde arts stelde de dood van het jongetje vast. Zijn ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.
Het onderzoek van deze aanrijding is door de politie van Santo Dorp overgedragen aan de unit Verkeer van regio Midden.
De autobestuurder heeft zich nog niet aangemeld op het politiebureau. Aan zijn opsporing en aanhouding wordt gewerkt.
Op de samenleving wordt dringend het beroep gedaan om alle informatie die kan leiden tot het achterhalen van deze verkeerscrimineel door te spelen aan de politie van Santodorp die te bereiken is op de telefoonnummers 485240/485250. Er kan ook worden gebeld met het Command Center via 115 en/of de gratis tiplijn 179.

Overige berichten