Een stewardess is slechts een schoonmaakster en serveerster in de lucht

INGEZONDEN- Op een familiebijeenkomst in Suriname van één van mijn vrienden was er een lichte onenigheid ontstaan over een grootmoeder die waarschijnlijk de eerste dementieverschijnselen begint te ontwikkelen.

Er ontstond op een gegeven moment een discussie of je nu wel of niet maatregelen kunt treffen om het ziekteproces te vertragen.

Een familielid dat uit Nederland komt en daar veel jaren tot aan haar pensioen heeft gewerkt voor een grote bekende luchtvaartmaatschappij wiens personeel in het blauw gekleed gaat, had volgens mijn vriend het hoogste woord.

Een ieder moest naar haar luisteren, zo vond ze, want ze komt uit Holland en is daar jaren stewardess geweest.

De rest moest daarom hun mond dichthouden en naar haar luisteren.

Toen hij mij over het gebeurde vertelde begon ik mij te ergeren en gaf hem te kennen dat als ik erbij zou zijn, ik haar flink van repliek zou hebben gediend.

Een stewardess heeft totaal niet het recht om de indruk te wekken dat ze veel kennis op dit vlak in huis heeft.

Voor alle duidelijkheid: een stewardess is niets meer dan een schoonmaakster en serveerster, maar dan in de lucht.

Een steward of stewardess maakt toiletten schoon, ruimt braaksel en ontlasting op, brengt eten en drinken naar passagiers en fungeert in het vliegtuig als een soort ober.

OOK INTERESSANT
Ondernemers in Suriname: Gevangen in ongewenste spiraal van gewapende berovingen

Waar sommige mensen het lef vandaan halen om te doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben blijft vaak voor mij een groot raadsel.

Het is jammer dat veel personen in Suriname zich laten overbluffen door figuren die in feite totaal niet veel voorstellen, maar wel de tegenovergestelde indruk willen wekken.

Het meest stekende is dat deze stewardess nota bene ook nog verkeerde informatie aan haar verwanten heeft doorgespeeld.

Het moet niet gekker worden.

Een schoonmaakster in de lucht die pretendeert een deskundige te zijn op het gebied van zeer gecompliceerde neurologische aandoeningen.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.