Een helder denkende Nederlander verhuist niet naar Suriname

Suriname korjalen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In reactie op een recent artikel gepubliceerd op GFC waarin een 44-jarige moeder uit Nederland vertelde graag terug te willen keren naar Suriname, is een golf van reacties losgebarsten.

Volgens een groot gedeelte van de reageerders op de Facebookpagina van GFC Lifestyle is een verhuizing van Nederland naar Suriname niet rationeel verdedigbaar.

Nederland staat op verschillende gebieden hoog aangeschreven, van onderwijs en gezondheidszorg tot infrastructuur en economische kansen.

OOK INTERESSANT
Surinaamse 'good looking guy': ik ga nooit alleen naar huis na een avondje uit

“In vergelijking met Nederland loopt Suriname achter op vrijwel alle fronten,” zegt een van de reageerders.

Uit internationale vergelijkingen blijkt inderdaad dat Nederland op veel indicatoren zoals levenskwaliteit, onderwijs en gezondheidszorg aanzienlijk beter scoort dan Suriname.

“Verhuizen naar Suriname is vaak een gevoelskwestie, geen rationele keuze. Waarom zou je je kinderen weghalen uit een land dat hen meer kansen biedt?” vraagt een andere reageerder zich af.

OOK INTERESSANT
Nieuw Tinder-abonnement van bijna €500 voor singles

Het emotionele aspect van een terugkeer naar het ‘moederland’ kan een belangrijke rol spelen in de beslissing om te verhuizen, maar velen vinden dat de feitelijke voordelen van wonen in Nederland niet genegeerd mogen worden.

“De feiten spreken voor zich. Een helder denkend persoon die al in Nederland woont moet zich niet laten leiden door emotie,” is de algehele boodschap.