fbpx

Echtpaar en aangetrouwd familielid aangehouden voor oplichting en verduistering sieraden epilepsiepatiënt

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft in samenwerking met de Recherche van Regio Midden (RRM) in Suriname in de avond van 5 januari Vanita B. gehuwd S. (31) en haar man Manharkoemar S. (43) en de 37-jarige Jayanti S., die een aangetrouwd familielid is van de benadeelde, op hun woonadressen in het district Wanica aangehouden.

Dit drietal wordt ervan verdacht op 17 september van het afgelopen jaar op listige wijze de aangeefster Amrita H. te hebben opgelicht en haar gouden sieraden te hebben verduisterd.

Naar zeggen van de aangeefster die aan de Amrietsarweg woont, lijdt zij al jaren aan epilepsie en werd op 17 september plotseling door een onbekend mobiele telefoonnummer gebeld.

Daarbij gaf een vrouw haar aan dat zij de vrouw is van een pandit en haar willen bevrijden van haar ziekte. Daarvoor moest ze al haar sieraden die zij had gekregen tijdens haar huwelijksvoltrekking in een plastiekenzak voor de poort van haar woning plaatsen, aangezien zij de pandit niet mocht zien wanneer hij de sieraden zou ophalen.

BEKIJK OOK
LAMAT bezoekt Suriname om medische hulp te verlenen

Ondanks het haar bevreemde hoe de onbekende vrouw haar naam kende, bekend is met haar ziekte en op de hoogte is van de situatie tussen haar en haar schoonfamilie, stemde zij op een bepaald moment toch toe.

Zij plaatste daarna de sieraden zoals afgesproken en werd daarna door een vrouw gebeld die haar aangaf dat de sieraden reeds waren opgehaald en deze na rituele wasbeurten op 21 september weer zou krijgen.

Dit alles hield haar bezig en de volgende dag probeerde ze telefonisch contact te krijgen met de nummers die haar hadden gebeld, wat echter niet het gewenste resultaat opleverde.

Ze stelde direct haar man en familie van het gebeuren in kennis en deed op 19 september aangifte op het politiebureau Kwatta.

Bij een ingesteld onderzoek door de afdeling digitale recherche, bleken de verdachten haar buren en overburen te zijn. De verdachten werden vervolgens opgespoord en aangehouden.

Het drietal is achter slot en grendel geplaatst.