ECD in beraad

GFC NIEUWSREDACTIE- Het personeel van de Economische Controle Dienst (ECD) in Suriname is in beraad.

Minister Saskia Walden van Economische Zaken heeft zich niet gehouden aan afspraken voor het uitbetalen van overuren.

De afgelopen maand was er reeds een prikactie gevoerd, omdat de afspraken die maanden terug waren gemaakt ook niet waren nagekomen.

De druppel die de emmer heeft doen overlopen, is het overlijden van een collega die reeds drie jaren op deze gelden heeft gewacht, en dit niet heeft kunnen ontvangen.

Eleen Kromokarjo, Giovanni Souprayen en Hendrik Karjosemito betreuren het dat er weinig sympathie is getoond door het ministerie. Ook de manier waarop de beveiliging tegen hun heeft opgetreden vinden zij niet correct

Dinsdag is er getracht om met minister Walden in dialoog te gaan over de eerder gemaakte afspraken en het overlijden van hun collega. Echter ging dat gesprek niet zoals gewenst, omdat de minister zou hebben gedreigd de beveiliging erbij te halen. De actievoerenden hebben toen het ministerie verlaten.

Zij zijn daarna geweest naar het regeringsgebouw om vicepresident Ronnie Brunswijk te vragen om zich in te zetten om de achterstallige overuren te laten uitbetalen. De vp was niet op zijn werkplek, omdat hij in Para op werkbezoek was.

Vandaag zal het personeel zich weer begeven naar het kabinet van de vp.