Duurzame gemberteeltinitiatief in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Afgelopen weekend namen boeren en belanghebbenden deel aan een gemberteelt training in het dorp Victoria, gelegen in het Brokopondo-district van Suriname.

De training bood waardevolle inzichten voor succesvolle gemberteelt en werd bijgewoond door een diverse groep deelnemers.

De training benadrukte verschillende essentiële aspecten die in acht genomen dienen te worden bij het planten van gember.

Opvallend was de aanwezigheid van Ludwig Mendelzoon, de districtscommissaris, die de training bijwoonde en zijn enthousiasme over de opgedane kennis deelde. Hij benadrukte het belang van duurzame landbouw en sprak zijn steun uit voor het initiatief. Mendelzoon keek uit naar positieve praktische resultaten die uit de training voort zouden komen.

OOK INTERESSANT
Twee landingsbanen onklaar gemaakt door NL en JIT

Deze training maakt deel uit van het bredere project “Improving Environmental Management in the Mining Sector of Suriname, with Emphasis on Artisanal and Small-Scale Gold Mining” (EMSAGS Project).

Het project, uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en Bonanza Agro Industrie, heeft als doel lokale gemeenschappen te ondersteunen bij het identificeren en implementeren van alternatieve duurzame inkomstenbronnen. Een van de onderdelen van dit project is het trainen van boeren in de duurzame teelt van gember.

OOK INTERESSANT
5-6 gedetineerden, inclusief Moordverdachte, ontsnapten via doorgezaagde spijlen van toiletruimte Cellenhuis Nieuwe Haven

Dit initiatief draagt niet alleen bij aan het verbeteren van milieubeheer in de mijnbouwsector, maar ook aan het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken en het versterken van lokale gemeenschappen door middel van diversificatie van inkomstenbronnen.