Dronken politieman veroorzaakt aanrijding en mishandelt benadeelden, veroorzaker ingesloten

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Livorno (Suriname) heeft de 30-jarige dronken bestuurder P.K., die politieman blijkt te zijn, aangehouden.

Hij heeft een aanrijding veroorzaakt aan de Pandit Paltan Tewarieweg waarbij hij de benadeelden heeft mishandeld.

De wetsdienaren van voormeld politiebureau deden in de vroege ochtend van zondag 11 juni 2023 na de melding van een aanrijding aan de Pandit Paltantewariweg, de plek aan voor onderzoek.

Daar aangekomen heeft de politie geconstateerd dat de bestuurder S.N. (40) samen met zijn echtgenote en twee kinderen reed over voornoemde weg. Bij die gelegenheid kwamen zij in een frontale botsing met een andere voertuig die uit tegenovergestelde richting kwam en op de rijhelft reed van S.N.

OOK INTERESSANT
Amerikaanse president Biden herbevestigt relatie met Suriname

De veroorzaker P.K., die onder invloed van alcohol bleek te zijn, ging tekeer met de benadeelden, wat uitmondde in een vechtpartij. P.K. sloeg de vrouw van S.N. zodanig dat zij het bewustzijn verloor en niet aanspreekbaar was. De vrouw moest als gevolg hiervan medisch behandeld worden.

Naar zeggen van de zoon van het slachtoffer heeft P.K. ziin moeder met zijn dienstwapen geslagen. Het dienstwapen is noch op de veroorzaker, noch in zijn voertuig aangetroffen.

OOK INTERESSANT
Surinaamse muzieklegende Theo Bijlhout overlijdt op 81-Jarige leeftijd: Een leven vol muzikale passie en evolutie

Het gelukte de wetsdienaren, P.K. die dusdanig tekeer ging, in de boeien te slaan en over te brengen naar het politiebureau. Hij weigerde op het politie station zich aan een alcoholtest te onderwerpen.

Hangende het onderzoek is het rijbewijs van de veroorzaker ingevorderd, waarna hij ter ontnuchtering was opgehouden.

Nadat P.K. nuchter was, is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.