fbpx

Drie vreemdelingen en taxichauffeur aangehouden voor poging vuurwerksmokkel naar Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Regio Bijstand Team West (RBTW) in Suriname op 27 december drie vreemdelingen en een taxichauffeur bij de aanmeersteiger van een houtzagerij langs de Corantijnrivier aangehouden.

Bij aankomst van de politie werd bij een ingesteld onderzoek een auto beladen met vuurwerk bij de aanmeersteiger van een houtzagerij langs de Corantijnrivier aangetroffen.

De drie vreemdelingen waren reeds bezig kartonnen dozen inhoudende een grote hoeveelheid vuurwerk in te laden in een boot.

De automobilist gaf aan dat hij taxichauffeur is en slechts een taxirit reed voor de drie mannen. Nader onderzoek wees uit dat het drietal van Guyanese afkomst is en dat het vuurwerk voor een groot geldbedrag in US$ in het district Nickerie was gekocht met de bedoeling deze voor wederverkoop te smokkelen naar Guyana.

BEKIJK OOK
Bewustzijn over kinderrechten in zes districten

De drie vreemdelingen en de taxichauffeur werden ter voorgeleiding aangehouden. Zowel het vuurwerk, de auto, de boot als de buitenboordmachine werden in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio West.