Mannen bij roadblock aangehouden met vuistvuurwapen, nummerplaat NL en tapirvlees

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van 4 op 5 maart een mini roadblock gehouden aan de Ringweg en drie verdachten: V.M. (42) en de twee vreemdelingen A.Q. en A.D., beiden 29 jaar oud, aangehouden voor overtreding van de vuurwapen-, jacht- en vreemdelingenwet aangehouden.

Het drietal zat in een pick-up die niet voorzien was van nummerplaten en van wie V.M. de bestuurder was.

De ter plaatse aanwezige hulpofficier die opmerkte dat de bestuurder een zenuwachtig gedrag vertoonde en deed alsof hij de bevelen van de politie niet verstond, gaf de opdracht om de pick-up van V.M. grondig te doorzoeken.

In het voertuig stuitte de wetsdienaren op een Glock 17 vuistvuurwapen met vijftien 9 mm scherpe patronen en vier losse flodders. Ook een nummerplaat van het Nationaal Leger (NL) en ongeveer drie kilogram tapir vlees werd in de pick-up gevonden.

Zowel het voertuig als de aangetroffen goederen werden door de politie in beslag genomen. V.M. gaf de politie te kennen dat het wapen van zijn zakenpartner is, die momenteel in het binnenland vertoeft.

Daarnaast werden vele bestuurders tijdens de verkeersactie geverbaliseerd op de verschillende overtredingen die zij hebben begaan waaronder de verkeers- en lockdownovertredingen.

Het drietal is achter slot en grendel geplaatst. De zaak werd overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verder onderzoek.

Overige berichten