Drie verdachten aangehouden voor diefstal en slopen splinternieuwe auto’s

GFC NIEUWSREDACTIE- De verdachten Kenny G. (29) en Giovanni P. (41) zijn op 27 juni door de politie van Kwatta gesignaleerd en aangehouden.

Kort daarna werd de 29-jarige verdachte Dion G. door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden.

Alle drie verdachten zijn in het Eurekaproject aangehouden, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Munder, alwaar een ondernemer op 25 juni aangifte deed ter zake diefstal van twee voertuigen.

Een oplettende buurtbewoner speelde op 25 juni door aan de ondernemer dat een verdachte man zijn autozaak was binnengelopen. Kort daarna zag deze buurtbewoner twee voertuigen het terrein uitrijden.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man verbrandt vrouw nadat ze klaagde over buitenechtelijke affaire

Na een ingesteld onderzoek door de zoon van de ondernemer, bleek er inderdaad te zijn ingebroken in de autozaak, waarbij de verdachten met twee voertuigen er vandoor waren.

Na uitgewerkte informatie, werden de verdachten opgespoord en in het Eurekagebied aangehouden. Bij hun aanhouding trof de politie in hun directe omgeving de twee buitgemaakte voertuigen die deels waren gesloopt aan.

Dion verklaarde aan de politie dat hij een taxirit moest rijden voor Kenny en Giovanni. De verdachte Dion viel door de mand, toen hij de politie een pand aanwees waar hij de twee mannen had opgehaald.

Een Officier van Justitie die allernaast dat pand woont is, gaf aan de man en het voertuig nooit te hebben gezien.

Kenny en Giovanni kwamen op dat moment verdacht over bij de wetsdienaren, aangezien hun lichaam en kleding besmeurd waren met modder.

Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van de verdachte Dion trof de politie 26 pakjes vermoedelijk marihuana en 15 pakjes xtc-tabletten aan.

Dion hield de wetsdienaren voor dat hij wist dat het om drugs ging, maar niet wist hoe het verderfelijk spul in zijn voertuig terecht was gekomen. Ook de drugs werd door de politie in beslag genomen.

Het drietal is achter slot en grendel geplaatst. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten