Drie verdachten aangehouden door leden RBTM voor aantal diefstallen

gevangenis2

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van het Regio Bijstand Team Midden hebben op 8 juni de drie verdachten, Freddy S. (59), Melvin B.(54) en Firoz, S. (51) op twee verschillende locaties in het district Wanica opgespoord en aangehouden.

Een benadeelde deed op woensdag 25 mei van het lopend jaar aangifte op het politiebureau de Nieuwe Grond ter zake diefstal middels braak op zijn woonadres in het district Wanica.

Aan de hand van de veilig gestelde camerabeelden kwam de verdachte Freddy in beeld en werd deze informatie met leden van het RBTM gedeeld.

Het lukte het RBTM de verdachte Freddy die samen met Melvin was gezeten in een wit gelakt voertuig aan te houden. Het voertuig van Melvin is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

OOK INTERESSANT
Kans dat Desi Bouterse weer president wordt van Suriname erg klein

Bij de aanhouding heeft de verdachte Melvin gelijk toegegeven de diefstal te hebben gepleegd en dat hij de gestolen goederen heeft verkocht aan Melvin.

Verder verklaarde hij dat zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere inbraken en dat hij altijd de buit heeft verkocht aan Melvin, die deze doorverkocht aan ene Firoz. Na de aanhouding van het tweetal, werd Firoz eveneens op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Op het woonadres van Firoz zijn bij zijn aanhouding brushcutters en kettingzagen die door Freddy waren weg genomen en aan Melvin waren verkocht aangetroffen en in beslag genomen.

Firoz gaf de politie te kennen dat hij op de hoogte was dat de goederen van diefstal afkomstig waren.

OOK INTERESSANT
OM niet in de fout in zaak gecrasht vliegtuig

Verder werd er een onderzoek ingesteld in en rondom de woning. In een magazijn stuitte de wetsdienaren op 32 stuks brush cutters, 8 rugspuiten, 9 kettingzagen, 4 blowers, 3 gascilinders, 2 bromfietsen, 2 hydrofoors, 1 hoge druk spuit, 2 televisietoestellen en andere elektrische apparatuur.

Aangezien Firoz van deze goederen de herkomst niet kon verklaren, werden zij door de politie in beslag genomen.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht in deze zaak. Het drietal is in verzekering gesteld.

Benadeelden worden opgeroepen zich telefonisch in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden voor het maken van een afspraak ter bezichtiging van deze goederen.

Deze afdeling die ondergebracht is op het politiebureau de Nieuwe Grond.