Regering bedankt! Door verhoging benzineprijs zal ik ander werk moeten gaan zoeken

GFC NIEUWSREDACTIE- Door het steeds verhogen van de benzineprijzen in Suriname ben ik genoodzaakt om ander werk te zoeken. Het dagelijks naar mijn werk rijden kost mij vanwege de afstand te veel geld. Regering, hartelijk bedankt!

Dat zegt een gedupeerde 34- jarige vrouw die woont in de omgeving van de vijfde Rijweg aan GFC Nieuws. Ze werkt al jaren met plezier in een zaak in het noorden van Paramaribo.

“Ik moet steeds meer geld aan benzine uitgeven. Op maandbasis is dat echt een te hoog bedrag geworden. En mijn werkgever is niet in staat om mij meer te betalen ter compensatie want ook zijn inkomsten zijn gedaald sinds de crisis”, moppert ze.

De vrouw weigert met het openbaar vervoer naar de werkplek te gaan en had zichzelf al beloofd om dichter bij huis werk te zoeken indien de olieprijs omhoog schiet.

Het probleem van deze werknemer staat niet op zichzelf. Meerdere personen die ver van huis werken en het minimumloon verdienen vinden dat een te groot deel van hun inkomsten moet worden besteed aan brandstof.