fbpx

Doodgeschoten Denzel Mijnals was bekend bij de politie, lijk afgestaan aan nabestaanden

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Nieuwe Haven (Suriname) kreeg in de vroege ochtend van woensdag 18 januari via het Command Center een melding dat een man aan de Hoogestraat was neergeschoten.

De wetsdienaren deden de locatie aan en bij aankomst bleek het te gaan om de 27-jarige Denzel Mijnals die bekend is bij de politie.

Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat de schutter, in deze een politiefunctionaris, ter hoogte van de kruising van de Hoge- en de Waaldijkstraat was gestopt, meldt de PR van de politie.

Bij die gelegenheid maakte een onbekende man het portier van zijn voertuig open en vroeg hem of hij taxi reed. De politieambtenaar gaf deze manspersoon direct te kennen dat hij geen taxi reed. De politiefunctionaris stapte vervolgens uit zijn auto en liep naar het portier en raakte vermoedelijk met Denzel in een woordenwisseling.

BEKIJK OOK
Hollandse Kamp blijft zich inzetten tegen ontbossing gebied

Toen de politieman terugliep naar zijn voertuig om plaats te nemen achter het stuur, werd hij van achteren door Denzel aangevallen. De twee mannen raakten daarbij in een worsteling, waarbij Denzel vermoedelijk de wetsdienaar wilde beroven.

De verdachte Denzel probeerde zich hierna uit de voeten te maken, maar de politiefunctionaris reageerde direct en loste een schot op de vluchtende verdachte.

Denzel werd geraakt en liep een schotverwonding op en heeft ter plekke het leven gelaten.

Het ontzielde lichaam van Denzel is door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.