Domburg heeft nu multipurpose kunstgrasveld

GFC NIEUWSREDACTIE- “Sport heeft een bijzondere rol in het leven van elke burger.”

“Op het sportveld leer je namelijk ook eigenschappen als discipline, eensgezindheid, teamgeest en volharding. Dit zijn karaktereigenschappen, die nodig zijn bij ons als Surinamers, als we grote stappen vooruit willen maken”, aldus de Surinaamse president, Chandrikapersad Santokhi, zaterdag tijdens de opening van het multipurpose kunstgrasveld in Domburg.

De opening van het kunstgrasveld werd gedaan door het staatshoofd, de vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuel van het ministerie Regionale Ontwikkeling en Sport.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Arts R-Kelly zegt dat hij al sinds 2007 herpes heeft en bewust anderen besmette

Verder waren aanwezig de minister van Grondbeleid en bosbeheer Dinotha Vorswijk, DNA-leden Asiskumar Gajadien en Miquella Soemar- Huur, districtscommissaris Wanica Zuid-Oost Mohamed Shafiek Goelaman en de directeur van Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw.

Het beleid van regering Santhoki-Brunswijk is niet alleen gericht op het bevorderen van de sport in de kustvlakte, maar die ook te brengen naar de verre districten in ons land.

Met de ingebruikname van het multipurpose kunstgrasveld in het district Wanica, ressort Domburg, is niet alleen de gelegenheid geboden aan jeugdigen om zich te kunnen vermaken, maar ook de mogelijkheid om topsporters te identificeren.

DNA-lid Miquella Soemar- Huur gaf in haar toespraak aan dat sporten een stijl moet worden van elk individu.

Het moet daarom ingebed worden op elk niveau van het onderwijssysteem, de gezondheidszorg en in het jongerenbeleid.

Het stimuleren van sportbeoefening eist dat landelijk voldoende faciliteiten zijn, waar gezinnen en personen van alle leeftijden, kinderen, jeugdigen gebruik van kunnen maken’

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man hakt geslachtsdeel af omdat zijn vrouw geen liefde met hem wil bedrijven

“Sport en technische assistentie zijn zaken die aan de orde zullen komen, tijdens het heel decentralisatieproces, waarbij de komende jaren het sportbeleid de gewenste vorm zal krijgen”.

‘Het is goed om te weten dat er door de overheid, landelijk reeds 27 van zulke sportvelden zijn aangelegd en opgeleverd,” haalde de president aan.

Deze regering heeft volgens hem nieuwe beleidsinzichten over het nationaal gericht sportbeleid, waarbij de decentralisatie van sport in ons land prioriteit zal genieten. Hierbij is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport te weten het Directoraat sport, de opdrachtgever.

De financiering geschiedt vanuit het Staatsolie Sportfonds en de uitvoering ligt bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Vanuit het KNVB werd symbolisch sportmateriaal overhandigd aan de beheerder van het complex, Dennis Wortel, maar ook certificaten werden overhandigd aan deelnemers van het “World Coach” programma.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten