Doktersassistenten ontevreden over arbeidsvoorwaarden

GFC NIEUWSREDACTIE- De doktersassistenten die op de eerste vergadering van 7 november aanwezig waren hebben informatie met elkaar uitgewisseld over de ervaringen die zij opdoen bij hun werkgever.

In vele gevallen zijn de arbeidsvoorwaarden verschillend, van redelijk tot zeer slecht. Aanpassing van de arbeidsvoorwaarden geschiedt er nauwelijks.

De aanwezige assistenten zijn van oordeel dat in vele gevallen zij jarenlang onder dezelfde arbeidsvoorwaarden moeten werken.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: ‘Ongevaccineerden Suriname mogen niet meer in winkels, bars, casino’s en andere uitgaansgelegenheden’

Hoewel zij vaak ook voor andere werkzaamheden worden ingezet, dan waarvoor zij zijn aangenomen.

Hoewel de levensomstandigheden enorm zijn veranderd, hoeven de personeelsleden zich niet tot arts te wenden voor een verhoging van hun honorarium. Dat werkt enorm demotiverend.

Opgemerkt is geworden dat andere gezondheidswerkers bij andere gezondheidsinstellingen wel in aanmerking komen voor koopkrachtversterking en belastingheffingskorting, maar moeten zij dat ontberen.

Verandering van huisarts biedt ook niet veel soelaas. Het leven wordt voor velen ondragelijk.

Derhalve waren de aanwezigen van oordeel dat er niet langer gewacht kan worden. De bundeling is nu meer dan noodzakelijk. De eerstvolgende bijeenkomst is op 21 november.