fbpx

Dodental door bosbranden in Chili blijft stijgen

GFC NIEUWSREDACTIE- Chili heeft de noodtoestand uitgebreid naar weer een andere regio, terwijl brandweerlieden worstelden om tientallen woedende bosbranden onder controle te krijgen.

Minstens 22 mensen zijn omgekomen tijdens de bosbranden te midden van een verzengende hittegolf die records heeft gebroken.

De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de regio La Araucanía, ten zuiden van Ñuble en Biobío, twee centraal-zuidelijke regio’s waar de noodtoestand al was afgegeven. De maatregel maakt meer samenwerking met het leger mogelijk.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken, Carolina Tohá, zijn ten minste 22 mensen omgekomen in verband met de branden en raakten 554 gewond, van wie 16 in ernstige toestand. Het dodental zal waarschijnlijk stijgen, aangezien Tohá zei dat er onbevestigde berichten zijn van ten minste 10 vermisten.

OOK INTERESSANT
Honduras verbreekt banden met Taiwan, gaat betrekkingen aan met China

Chili vraagt om internationale samenwerking om de brandbestrijding te ondersteunen. “We vragen verschillende landen om steun om de noodsituatie aan te pakken”, schreef president Gabriel Boric op sociale media.