fbpx

Dodelijke injectie toedienen om criminelen in Suriname te stoppen geen oplossing

GFC NIEUWSREDACTIE- Recentelijk hebben verschillende kritische burgers uit Suriname het voorstel via sociale media gelanceerd om binnen afzienbare tijd de doodstraf in het land in te voeren.

Deze zou moeten worden uitgevoerd in gevallen waarbij er sprake is van zware criminele handelingen, onder meer bij roofovervallen waarbij er dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Daders die door de rechter zijn veroordeeld zouden, zo luidt de suggestie, middels het toedienden van een dodelijke injectie het tijdelijke met het eeuwige moeten verwisselen.

Het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) zegt in een reactie hierop aan GFC Nieuws dat zij geen voorstander is van het toepassen van de doodstraf.

Volgens het KIVC past het geven van een dodelijke injectie allang niet meer in deze tijd en zouden wij als samenleving geen preventievoordeel hieruit kunnen halen.

BEKIJK OOK
Inheemse vrouwen Washabo verbouwen nu ook hooglandrijst

Het VrouwenCollectief wijst erop dat in diverse staten van Amerika deze barbaarse afstraffing nog steeds wordt uitgevoerd, maar desondanks dit geen merkbare effecten heeft op de misdaadcijfers in het land.

Bovendien is het niet het mandaat van een rechter om het leven dat door God is gegeven, van welk mens dan ook, te beëindigen.

Het Collectief zegt wel een groot voorstander te zijn van het vergroten van de pakkans en het opleggen van langer durende gevangenisstraffen, aldus het standpunt van het KIVC.