DNA-vergadering over grondconversie tot nader order verdaagd

GFC NIEUWSREDACTIE- De vergadering in het Surinaams parlement over de conversie van domeingrond is tot nader order verdaagd, vanwege de heftige kritieken van oppositie- en coalitieleden, maar ook buitenparlementaire politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

In de Assemblee is er kamerbreed steun voor de wijziging van de Zegelwet, waarbij verdelingen en overdrachten binnen de familie (eerste en tweede graad) goedkoper gemaakt worden.

Echter, voor de wijziging van het Decreet Uitgifte Domeingronden, waarbij grondconversie van domein naar eigendom de rode draad is, staat de VHP-fractie er blijkbaar alleen voor.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mannen en vrouwen moeten niet samenwonen want het vernietigt de romantiek, vertelt relatietherapeut

De NDP, BEP, Abop/PL en de NPS zijn fel tegen het feit dat ook landbouwgronden eigendom zullen worden. De vrees is dat de landbouwers gaan speculeren met de gronden, omdat eigendomspercelen duurder zijn dan domeingronden.

De leden van de VHP-fractie hebben op allerlei manieren getracht de overige collega’s te overtuigen, echter zonder resultaat.

Volgens Mahinder Jogi, voorzitter van de commissie van rapporteurs, kunnen landbouwers met een eigendomstitel betere leningen krijgen bij de banken, om investeringen te plegen op de landbouwgronden.

 BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten