DNA op reces: Jaarrede 2023 president Santokhi op komst

dna op recen de nationale assemblee parlement

GFC NIEUWSREDACTIE – De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname heeft haar deuren tijdelijk gesloten met ingang van 7 september tot en met 25 september, terwijl de voorbereidingen voor de langverwachte jaarrede van president Chandrikapersad Santokhi in volle gang zijn.

Het parlementair jaar werd afgesloten op 5 september na de behandeling en goedkeuring van belangrijke wetten met betrekking tot kansspelen en loterijen.

Het hoogtepunt van de recente parlementaire zittingen was de aanname van de Wet Hazardspelen, de Loterijwet en de Wet Toezicht en Controle op Kansspelen, die op dinsdag 5 september werden aangenomen. Deze wetten markeren belangrijke mijlpalen in de regulering van de kansspelindustrie in Suriname.

Gedurende het reces zijn er geen openbare vergaderingen gepland. Echter, in geval van urgente aangelegenheden kan het parlement bijeengeroepen worden voor speciale vergaderingen.

Het reces biedt ook de gelegenheid om voorbereidingen te treffen voor de jaarrede van president Santokhi, die gepland staat voor vrijdag 29 september 2023. Deze jaarrede zal de koers van het land voor het komende jaar uitzetten en belangrijke beleidskwesties aanpakken.

OOK INTERESSANT
'Mensen bestaan over 250 miljoen jaar niet meer door klimaatextremen'

Voordat de jaarrede wordt uitgesproken, zullen de assembleeleden op dinsdag 26 september bijeenkomen voor een huishoudelijke vergadering om de laatste details voor de bijeenkomst te bespreken.

De komende weken beloven dus zowel politiek als beleidsmatig boeiend te worden in Suriname, aangezien het land zich voorbereidt op de plannen en prioriteiten die in de jaarrede van president Santokhi zullen worden onthuld.