DNA-lid Sampie schenkt US$ 8.000 voor aanschaf apparatuur Radio Muyè

GFC NIEUWSREDACTIE- Het DNA-lid Edgar Sampie heeft in het weekend een bedrag van USD 8.000 geschonken voor de aanschaf van nieuwe apparaten voor Radio Muyè.

Deze bekende en misschien oudste Radiostation van het Binnenland, Radio Muyè, welke gevestigd is in het dorp Gunzi (Boven-Suriname) is al rond 3 jaren uit de lucht.

Hierdoor mist een groot deel van de gemeenschap in het Boven-Surinamegebied het nieuws en nog vele belangrijke programma’s die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap aldaar, vooral de jongeren, meent Sampie.

Haast alle apparaten zijn defect of werken niet meer. “Als kind van het binnenland, dat het nut van een radiostation kent, voelde ik mij geroepen en verplicht iets hieraan te doen. Zeker als ik kijk naar de bijdrage van dit radiostation aan de vorming en ontwikkeling van ons als jonge Surinamers uit het Boven-Surinamegebied,” voert Sampie aan.

Na jaren sparen en donaties is het mogelijk geweest om het bedrag bij elkaar te krijgen. De apparaten worden uit Miami gehaald.

Overige berichten