fbpx

Spoedbespreking DNA-commissie met ministers over wet Collectieve rechten Inheemse- en Tribale volken

GFC NIEUWSREDACTIE- De commissie van rapporteurs in De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname voor de ontwerpwet Wet Collectieve rechten Inheemse volken en Tribale volken heeft op 11 februari een spoedbespreking gehouden in de vergaderzaal van DNA.

Tijdens deze vergadering waren de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, en een delegatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen aanwezig.

Op 16 februari zal er van gedachten worden gewisseld met andere belanghebbenden in Royal Torarica.

Het doel van deze wet is het garanderen van de rechtszekerheid en rechtsbescherming van de collectieve rechten van de Inheemse volken en Tribale volken in Suriname.

Hiertoe worden deze volken als zodanig erkend als rechtspersoon, zodat zij nu, in tegenstelling tot voorheen, voor en namens zichzelf als collectief op recht en in het bijzonder rechtspraak een beroep kunnen doen.

De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: Asiskumar Gajadien (vz), Jennifer Vreedzaam, Obed Kanape, Ebu Jones, Patricia Etnel, Ronny Asabina en Ronny Aloema.