fbpx

Cheung’s Sound & Vision: Een kleine onderneming van langer dan 30 jaren in hartje stad vernietigd door onze eigen Surinamers

GFC NIEUWSREDACTIE- Cheung’s Sound & Vision aan de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo, Suriname, is zwaar getroffen door de brute plundering van afgelopen vrijdag.

De aangerichte schade is aanzienlijk en zeer triest, schrijft de directie.

“Wij vinden het ontzettend jammer dat wij bepaalde bekenden zien die met een apparaat van ons zijn weggegaan.”

“Hoe gaan wij verder hiermee? Hoe gaan al de ondernemers die slachtoffers zijn verder? Hoeveel garantie geeft de regering ons dat het goed zal gaan?”

“Een kleine onderneming van langer dan 30 jaren in hartje stad is gebroken en vernietigd door onze eigen Surinamers”

“Is this us? Is this Su?”

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft samen met veiligheidsfunctionarissen de samenleving zaterdag geïnformeerd over de huidige stand van zaken, nadat de protestdemonstratie van 17 februari uit de hand is gelopen.

OOK INTERESSANT
Weer Afrikaanse toestanden in Paramaribo: geen druppel water uit de kranen

De bewindsman heeft benadrukt dat de regering solidair is met de slachtoffers van de ordinaire vernietiging en roof van private bezittingen.

De minister heeft ook zijn medeleven getoond aan slachtoffers van geweld. “We zijn deze situatie niet gewend en dat heeft gemaakt dat we als regering maatregelen hebben getroffen. Sinds gisteren is de binnenstad afgesloten.” Hij heeft de hoop uitgesproken dat er maandag weer een aanvang gemaakt kan worden met de vergaderingen van de Nationale Assemblée.

Er wordt onderzoek gedaan en de situatie wordt geëvalueerd. Samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zal er een integraal plan geformuleerd worden om oplossingen aan te dragen voor de ontstane sociaal maatschappelijke crisis. Het waarborgen van de nationale veiligheid zal ook een important aspect zijn van het plan.