Directeuren Surinaamse ministeries dragen kogelwerende vesten en volgen schietles

INGEZONDEN- Door wie zijn de peperdure kogelwerende vesten die enkele directeuren en zelfs onderdirecteuren van Surinaamse ministeries dragen betaald? Door de belastingbetalers?

Is het wel nodig dat deze ambtenaren überhaupt kogelwerende vesten moeten dragen om zich veilig in Suriname te kunnen bewegen?

Voelen zij zich zo ernstig bedreigd door delen binnen onze samenleving die terecht zeer ontevreden zijn over hun prestaties of speelt er iets anders waarvan wij niet op de hoogte zijn?

En waarom moeten deze ministeriewerkers, hun namen zijn bij mij bekend, waarschijnlijk op kosten van de staat, schietlessen volgen en wapenvergunningen aanvragen?

Gaan deze ambtenaren nu dus ook nog gewapend over straat en naar kantoor?

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpasta’s met fluoride

Het is al erg genoeg dat sommige directeuren en onderdirecteuren van Surinaamse departementen zich verplaatsen op de openbare weg met meerdere volgauto’s met zwaailichten en sirenes aan.

Met hoge en gevaarlijke snelheden verplaatsen zij zich samen met een overdreven aantal veiligheidsmedewerkers voor privé en zakelijke doeleinden van plek A naar plek B.

En elke automobilist op hun pad moet met spoed wijken voor deze autocolonnes.

En wie betaalt de onnodig gemaakte brandstofkosten  en onderhoudskosten van de onnodig meerijdende voertuigen?

Je zou denken dat het de president van Amerika, China of Rusland is die voorbij komt rijden.

Het is ronduit belachelijk geldverslindend machtsvertoon en showmakerij dat nota bene met kostbare belastinggelden worden gesponsord.

Dat krijg je met overheidswerkers die zich plotsklaps zo bijzonder voelen omdat ze een redelijke overheidspositie hebben bemachtigd.

Een ieder moet zien, horen en weten hoe “geweldig en belangrijk” ze zijn terwijl hun prestaties ver ondermaats zijn.

Mijn advies aan deze aandachtszoekers is om zich liever in alle rust te focussen op het uitvoeren van hun taken en weer met beide benen op de grond te gaan staan.

Jullie zijn beslist niet beter of geweldiger dan wie dan ook, maar eenvoudigweg mannen en vrouwen in dienst van het volk.

Het volk van Suriname betaalt jullie salarissen en hoest ook het geld op zodat jullie kunnen genieten van alle overdreven en totaal onnodige privileges.

Doen jullie je werk naar behoren en leer om overheidsgelden te bezuinigen in plaats van te vermorsen.

Het tot op het bot uitgeklede volk van Suriname heeft geen tijd voor deze belachelijke geldverslindende showvoorstellingen waarmee jullie je ego willen strelen.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]