fbpx

Directeur-eigenaar Rudisa Dilip Sardjoe overleden op 73-jarige leeftijd

GFC NIEUWSREDACTIE- De zeer populaire directeur-eigenaar van Rudisa in Suriname, Dilip Sardjoe, is op 73-jarige leeftijd overleden.

Rudisa werd in 1975 opgericht door Sardjoe. Hij werd geboren op 11 november 1949 en was een van de meest invloedrijke zakenmannen in het Caricomgebied.

Ooit begonnen als kleine handelaar en enige tijd de man achter een variëteit aan organisaties. Hij heeft zelfstandig de eerste Rudisa International in 1975 opgericht en getransformeerd tot een internationale handelsonderneming, een imperium bestaande uit meer dan 17 nationale bedrijven maar ook bedrijven in het buitenland.

Sardjoe was enige tijd ook actief binnen de politiek. in 1996 richtte hij de Basispartij Vernieuwing en Democratie (BVD) op.

BEKIJK OOK
DNV’er beschoten bij overval op geldtransportauto, collega DNV’er aangehouden

BVD was een afsplitsing van de Vooruitstrevende Hervormings Partij die vooral onder Hindoestanen veel kiezers trekt. In 1996 was er een groep dissidenten binnen de VHP die eerst binnen die partij onder de naam Beweging voor Demokratie-VHP (BVD-VHP) functioneerden en later, in november van dat jaar, de BVD oprichtte.

Sardjoe was jaren hoofdsponsor van de VHP.

Sardjoe is dit weekend in Nederland overleden. De ondernemer was al enige ziek en was voor medische behandeling naar Nederland vertrokken.