Diplomatieke nota Suriname naar Nederland om vliegreizen toe te staan voor begrafenissen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nederlandse politieke coalitiepartij D66 wil dat er een uitzondering voor familie komt op het vliegverbod vanuit onder andere Suriname naar Nederland.

Die uitzondering moet gaan gelden voor familieleden van buiten de Europese Unie (EU) van Nederlanders of inwoners van Nederland in het geval van ernstige ziekte, een zware operatie, mogelijk overlijden van een familielid of juist de geboorte van een nieuw familielid.

Samen met de Christen Unie heeft D66 Kamervragen gesteld aan de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie & Veiligheid en Infrastructuur en Waterstaat.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mensen die slecht slapen hebben groter risico op vroegtijdig overlijden

Bij belangrijke familiegebeurtenissen moet je met de nodige voorzorgsmaatregelen op een verantwoorde manier naar Nederland kunnen komen, zegt Tweede Kamerlid voor D66 Raoul Boucke.

Intussen heeft de Surinaamse regering een diplomatieke nota gestuurd naar de Nederlandse regering. Suriname vraagt onder meer aan Nederland om een uitzondering te maken voor Surinamers die vanwege overlijden naar Nederland moeten.

Overige berichten