fbpx

Dief met kruiwagen vlucht bij het zien van de politie

GFC NIEUWSREDACTIE- Surveillerende wetsdienaren van het politiebureau Livorno in Suriname hebben in de vroege ochtend van 30 november aan de verlengde Latourweg de 25-jarige Furjel V. aangehouden.

Deze verdachte die een kruiwagen voortduwde, zette het op een lopen bij het zien van de politie. Bij de politieambtenaren rees direct het vermoeden dat de kruiwagen van diefstal afkomstig moest zijn.

De achtervolging werd ingezet en ter hoogte van de Watradagoestraat lukte het de politie de verdachte aan te houden.

Aangezien Furjel het strafbaar feit in het ressort Latour heeft gepleegd, werd hij overgedragen aan de politie van het bureau Latour.

BEKIJK OOK
Standverkoper verwijderd vanwege onoverzichtelijke verkeerssituatie

De verdachte bleek een bekende van de politie te zijn. In de kruiwagen werden onder andere aangetroffen en in beslag genomen PVC buizen met koperen elektrische kabels, waterleidingbuizen, een hydrofoor drukschakelaar, een hamer en een gereedschap waarmee er inbraken in woningen worden gepleegd.

Furjel bekende de goederen uit een woning aan de Frederikshoopweg te hebben buitgemaakt. Volgens de aangeefster zijn er bij de diefstal ook nog 5 pakken cement en een hydrofoor weggenomen.

Furjel is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De in beslag genomen goederen werden afgestaan aan de rechtmatige eigenares.