Diapura Suriname start campagne ‘geef leven: doneren voor het dialyseren’

GFC NIEUWSREDACTIE- Diapura Suriname vraagt steun van bedrijven, organisaties en individuen.

De campagne ‘geef leven: doneren voor het dialyseren’ heeft als doel geld in te zamelen om de continuïteit van de dialysebehandelingen te garanderen zodat invoering van bijbetaling niet meer nodig is.

Waarom dialyseren?

Nieren – ieder mens wordt normaal geboren met 2 nieren – verwijderen afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam . Verder zijn de nieren ook cruciaal bij het reguleren van de bloeddruk en de zoutbalans in het lichaam.
Als gevolg van onder meer een ziekte (vaak hoge bloeddruk of suikerziekte) kunnen de nieren achteruitgaan en niet goed meer functioneren. Als de nieren zo ver achter uitgegaan zijn dat ze niet goed meer functioneren, dan hopen afvalstoffen en vocht zich op in de lichaam.

Er zijn dan 2 mogelijkheden: Transplantatie of dialyse (een nierfunctie-vervangende behandeling). In Suriname is de enigste mogelijkheid: dialyseren. Bij het dialyseren wordt de nierfunctie gedeeltelijk overgenomen door een kunstnier. De meeste patiënten hebben 3 keer per week een dialysebehandeling nodig. Zo een behandeling duurt gemiddeld 4 uren.

Help de nierdialyse patiënten en biedt ze een toekomst.

Doe nu een vrijwillige donatie
DSB SRD 9573003 o.n.v. NV Diapura
DSB USD 9573011 o.n.v. NV Diapura
DSB EUR 9573038 o.n.v. NV Diapura
Nu kunt u ook doneren met Mopé, stuur uw donatie naar het nummer +5978645658