fbpx

Desi Bouterse wordt slimmer en kan beter strategisch denken door dagelijks te kaarten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE-  De voormalige president van Suriname en tevens voorzitter van de grootste oppositiepartij in zijn land de NDP, Desi Delano Bouterse, blijft scherp, wordt slimmer en kan beter strategisch denken door regelmatig met zijn vrienden en familieleden te kaarten.

De 77- jarige politicus staat er naast het vaker kaartspelen ook om bekend in zijn vrije tijd te gaan vissen en relaxen in het diepe binnenland van Suriname.

Dat vertelt althans een goede vriend van Bouterse aan GFC Nieuws.

Experts op het vlak van cognitieve gesteldheid laten aan de GFC gezondheidsredactie weten dat er tal van psychologische, emotionele en algemene mentale voordelen kleven aan het vaker actief zijn met kaartspelletjes.

Maar ook het vissen en ontspannen in de natuur brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee.

BEKIJK OOK
Vrouw die aan het werk te vaak naar het toilet gaat voor grote boodschap wordt gepest

SLIMMER DOOR HET SPELEN VAN KAARTSPELLEN 

De hersengymnastiek die gepaard gaat met het regelmatig kaartspelen kan met name voor oudere volwassenen zeer gunstig zijn voor het brein, maar ook de fysieke gesteldheid vanwege het bijkomend stressreducerend effect.

Naarmate een mens ouder wordt, doen de hersenen dat ook en kan ook het denkvermogen achteruit gaan. 

Door regelmatig met kaartspelen bezig te zijn wordt de cognitieve en sociale betrokkenheid vergroot. Dit speelt een cruciale en beschermende rol tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.

Verschillende onderzoeken suggereren dat het spelen van kaartspellen een mens slimmer kan maken.

Bovendien reduceert het de kans op dementie, worden motorische vaardigheden verbeterd en kunnen ongeacht de leeftijd, wiskundige en strategische denkvaardigheden op een hoger niveau worden gebracht.