Deel Surinamers neemt geen prik omdat ze bang zijn voor naalden

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een deel van de mensen in Suriname neemt geen prikje omdat ze last hebben van naaldenfobie.

GFC Nieuws sprak met twee vrouwen uit Paramaribo die zich graag zouden willen laten prikken zodat ze ook beter beschermd zijn tegen het potentieel dodelijke virus.

Echter weerhoudt de angst voor naalden hen om een bezoek te brengen aan een van de vele priklocaties. Volgens informatie zijn zij niet de enigen.

Er zijn ook gevallen bekend van mannen die problemen hebben met naalden en beweren zelfs flauw te zullen vallen alvorens het proces in gang zal worden gebracht.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouw (33) uit Paramaribo krijgt winkelverbod van haar vriend

Deskundigen vertellen aan GFC Nieuws dat er veel methoden zijn om van deze angst af te komen.

Ten eerste moeten deze fobiepatiënten ervan doordrongen worden dat de prik nauwelijks pijn doet. Een heleboel mensen voelen zelfs niets van het prikje, mede omdat er een 23- gauge injectienaald wordt gebruikt.

Ook de prikplek, de deltaspier van de arm, is gunstig voor wat betreft de pijnprikkels. Ook duurt het proces slechts 2 seconden.

TIPS OM DE PIJN TE VERMINDEREN EN HET PROCES TE VERGEMAKKELIJKEN

* Ontspan in de periode waarin u moet wachten op uw prikje door aan totaal andere zaken te denken. Bij voorkeur leuke dingen.

*Richt uw aandacht ergens anders terwijl de injectie wordt toegediend om pijn te reduceren. Kijk bijvoorbeeld naar een grappig filmpje op uw mobiel. Door te lachen, ook al is het een eenvoudige smile, op het moment dat de prik wordt toegediend kan er ongeveer 40 procent minder pijn ervaren worden.

*Gebruik vooraf een ijsklontje om de plek waar u geprikt gaat worden af te koelen.

*Kijk niet naar de naald, maar naar het grappig filmpje op uw mobiel. Probeer lichtjes te lachen.

*Zorg ervoor dat u uw spieren ontspant.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten