fbpx

De verslavingsziekte van de jaren 20: zelfs in het restaurant tijdens het eten met je telefoon bezig zijn

INGEZONDEN- Dat er anno 2022 veel personen verslaafd zijn aan sigaretten, sterke drank, prostitueebezoek, games, gokken, suiker, pijnstillers en verboden stimulerende en verdovende middelen is geen nieuws.

Dat deze verslavingen voor veel ellende kunnen zorgen is ook al bij een ieder bekend.

Denk maar aan alle ellende die junks veroorzaken, de zuiplappen en degenen die lachgas gebruiken die zoveel onschuldige verkeersdoden op hun geweten hebben en de honderdduizenden mensen wereldwijd die sterven aan kanker omdat ze passief hebben meegerookt.

Zij waren te vaak ik de omgeving van een aso die het niet kon laten zijn of haar kankerstokjes te doven in het bijzijn van anderen.

Maar ook bij gokverslavingen komt er veel misère bij kijken.

Er zijn zelfs getrouwde vrouwen die ik ken, die zo verslaafd zijn dat ze in de toiletten van casino’s andere mannen een pleziertje met hun mond gunnen in ruil voor wat munten om even verder te kunnen gokken. Zij kunnen niet zonder die dopaminekick!

BEKIJK OOK
Dat steeds meer vrouwen arroganter worden is de schuld van goedkope mannen

Een andere verslavingsziekte die echter steeds opvallender wordt, is het gebonden zijn aan de mobiele telefoon.

Het is zielig om mee te maken dat zelfs in restaurants bijna een ieder met een mobiel in de handen bezig is terwijl men gezellig met familie en vrienden aan tafel zit.

Momenten waarop men zou moeten socializen worden verpest door deze extreme verslaving.

Ook in de sportscholen zie ik mannen en vrouwen trainen die tussen elke set het niet kunnen laten even met hun mobiel bezig te zijn

Deze mobieljunkies lijken totaal geen interesse meer te hebben in wat er om hen heen gebeurt en leven in twee werelden.

Het is jammer dat zovelen niet eens door hebben dat ze een ziekelijke zucht hebben ontwikkeld en heel veel moois om hen heen missen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud