De prijzen in de winkels schieten als een raket omhoog

INGEZONDENEr is duidelijk geen beleid op de controle van de prijzen in het land.

De prijzen vliegen de pan uit en het is dus niet zo dat de samenleving zaken aan het verzinnen is. De hoge prijzen zorgen er in elk geval voor, dat de koopkracht bij de burgers steeds aan het afnemen is.

Steeds weer is het het volk dat de klappen krijgt. Dat de overheid een slap beleid op het prijzenfront voert als het gaat om de controle, staat buiten kijf, maar de winkeliers en de handel moeten ook meewerken. Op een gegeven moment koopt niemand meer wat en dan kan je je deuren wel sluiten.

OOK INTERESSANT
Politie op zoek naar twee verdachten van ernstige misdaden Pikin Saron

De kwestie van prijscontroles is iets dat al jaren gaande is, maar nog steeds niet het gewenste resultaat oplevert. Hier en daar rukt men uit, maar structureel is het nooit opgelost.

De malafide handel heeft altijd weten te zegevieren als het gaat om het hanteren van woekerwinsten en hoge prijzen. Het wordt tijd dat vanuit de overheid nu nog agressiever aan dit probleem wordt gewerkt. Het kan niet dat de consument wordt overgeleverd aan wild-west situaties.

OOK INTERESSANT
Brand aan de Anamoestraat

Er zijn misschien wetten en regels, maar die worden niet tot uitvoering gebracht, omdat juist de controlemechanismen te wensen overlaten.

Een bezorgde burger

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Hoe duurder de boodschappen, des te meer Surinaamse vrouwen naakt in mijn bed