fbpx

Hoe duurder de boodschappen, des te meer Surinaamse vrouwen naakt in mijn bed

INGEZONDEN- Hoe duurder de boodschappen in de winkels, des te meer Surinaamse vrouwen zich volledig uitkleden voor verschillende mannen.

In het nieuws las ik dat leraressen in Suriname er tegenwoordig een gewoonte van maken om zich te laten filmen door hun sekspartners tijdens de daad in bed. Het illustreert helaas het gedaalde niveau van de gemiddelde jonge vrouw en niet per se die van onderwijsgevenden.

Het zijn namelijk niet alleen de leerkrachten die zich laten filmen tijdens hun seksspelletjes. Men moet niet de verkeerde indruk wekken, alsof alleen deze beroepsgroep zich hieraan schuldig maakt. Ik durf te stellen dat een groot percentage meisjes, vrouwen, binnen alle beroepsgroepen in ons land vaker heeft meegewerkt aan dergelijke naaktfilm- en fotosessies met de bijbehorende seks.

Uiteraard maakt een deel van de vrouwen zich niet schuldig aan dit onbetamelijk gedrag, dus ik wil niet generaliseren.

Maar van veel vrienden hoor ik maar al te vaak wat ze allemaal uithalen met vrouwen van verschillende pluimage, jong en oud, gehuwd, samenwonend of single, en hoe makkelijk het allemaal gaat. Een man hoeft volgens hen in Suriname maar even te strooien met euro’s en de benen gaan allemaal wijd open. En het zijn heus niet alleen onderwijsgevenden die de verleidingen van het ‘makkelijke” geld niet kunnen weerstaan.

Door de minimale perspectieven die vrouwen tegenwoordig in Suriname hebben, gebruiken ze het regelmatig van bil gaan met diverse mannen in ruil voor geld als een aanvulling op hun schaarse salaris.

BEKIJK OOK  Man mishandelt onbekende vrouw zonder reden in eettent en gaat ervandoor met haar telefoon

Een aantal politici vertelden mij vaker op lachende toon dat zij er veel baat bij hebben wanneer de prijzen in de winkels omhoog schieten. Want, zo vertellen ze, ‘hoe duurder de boodschappen in de winkels, des te meer Surinaamse vrouwen bij ons komen voor hulp. En voor wat, hoort wat! Seks!’

Het is helaas een bekend gegeven dat vrouwen met weinig vooruitgangsmogelijkheden zichzelf veel makkelijker geven aan een man om zo te proberen hogerop te komen. Seks in ruil voor geld, een goede baan, een auto of andere luxe zal dus steeds samengaan met de economische neergang in ons land.

Maar opvallend is dat er tegenwoordig zelfs vrouwen zijn die thuis een man hebben met een goede baan en een redelijk inkomen, en desondanks in het geheim het bed delen met verschillende mannen. Alleen maar voor nog meer luxe!

It’s all about the money.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Wéér vrouw dood door geweld: wat doen we verkeerd?