De leukste kaartspelletjes voor in de kroeg 

Nu we in de avond weer gewoon naar de kroeg mogen, kunnen we daar ook weer leuke spelletjes doen! Onderstaande kaartspelletjes zijn perfect om samen een feestje te bouwen of gewoon een gezellige tijd te hebben met je beste vrienden. Voor elk spel heb je een eenvoudig setje speelkaarten nodig.

Liegen

Kan jij goed liegen of juist niet? Liegen mag natuurlijk eigenlijk niet, maar in dit spel mag het lekker wel. Je verdeelt de kaarten over de deelnemers. Het doel is om zo snel mogelijk je kaarten weg te spelen. Iedereen legt per ronde een kaart gedekt op tafel. Degene die aan de beurt is vertelt welke kaart hij of zij zelf heeft neergelegd. Dit kan de waarheid zijn, maar je mag ook liegen en dus een heel andere kaart noemen. De volgende speler moet raden of de kaartlegger de waarheid spreekt of niet. Vervolgens wordt de kaart omgedraaid om te kijken of er gelogen is of niet. Als de kaartlegger gelogen heeft, moet hij alle gespeelde kaarten pakken en daarmee spelen. Spreekt de kaartlegger de waarheid, dan moet degene die verkeerd geraden heeft de kaart in de hand nemen. De andere kaarten gaan in de stapel. Daarna is de volgende speler aan de beurt.

OOK INTERESSANT
Praktische tips tijdens een trip naar Suriname

Kaartje trekken

Bij dit spel trekt iedere speler een kaart uit de stapel en legt deze open op de tafel. Heb jij de kaart neergelegd met de laagste waarde? Dan heb jij deze ronde verloren en moet jij een glas bier, of een ander drankje, drinken. Trekt iemand de joker? Dan mag diegene iemand aanwijzen die moet drinken. Op dit spel zijn vele varianten te bedenken. In plaats van verliezen, kan je ook voor winnen gaan met de kaart die de hoogste waarde heeft. Denk bijvoorbeeld ook aan het eten van snacks in plaats van drinken. Ook kun je het spel gebruiken om te bepalen wie als eerste een pakje open mag maken tijdens Sinterklaas of Kerstmis.

Ezelen

Bij Ezelen moet je erg goed opletten! Afhankelijk van het aantal deelnemers doen bepaalde kaarten wel of niet mee in het spel. Het moet mogelijk zijn om setjes van vier kaarten met dezelfde waarde te maken. De spelers schuiven iedere ronde een kaart die ze niet willen hebben door naar de volgende speler. Dit doe je totdat iemand een setje van vier kaarten heeft. Degene die zo’n kwartet heeft, geeft dan een teken dat je vooraf afgesproken hebt. De anderen moeten dit gebaar zo snel mogelijk imiteren. Ben jij de laatste die het door heeft en het nadoet? Dan krijg je een letter op je briefje, te beginnen met de eerste letter van het woord ‘ezel’, dus de E. Het spel gaat door totdat iemand het woord ‘ezel’ op zijn briefje heeft staan. Je maakt het spel extra leuk door hier een opdracht aan te koppelen. 

OOK INTERESSANT
Praktische tips tijdens een trip naar Suriname

Leuke speelkaarten

Wil jij het spel extra leuk maken? Kies dan voor speelkaarten bedrukken kleine oplage en geef de kaarten een unieke uitstraling! Zoek je een leuke weggever die hier goed bij past? Laat dan aanstekers bedrukken.