Hoge prijzen winkels Suriname worden mede bepaalt door kleine groep zeer rijke elite zakenlieden

munten goud zilver

INGEZONDEN- Dat de prijzen in de winkels in Suriname de laatste tijden zo schrikwekkend zijn gestegen, is mede te danken aan een groep zeer rijke elite zakenlieden in ons land die steeds meer rijkdom vergaart.

Deze machtige kapitaalkrachtige groep bepaalt uiteindelijk in Suriname hoe hoog de wisselkoersen van de Surinaamse dollar zijn ten opzicht van de Amerikaanse dollar.

Zij hebben het buitenlands geld in eigen beheer en beslissen over de wisselkoers, mede omdat de staat Suriname nauwelijks US dollars heeft om te interveniëren op de valutamarkt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Oma in Paramaribo dwingt haar kleinkind om groenten te eten, kind stikt bijna

De dollars die hiervoor zouden kunnen worden ingezet zijn namelijk verdonkeremaand door sommige van de vorige regeringsmensen, hun vrienden, vriendinnetjes en familieleden.

Ook hebben deze zelfde politieke leiders uit de periode 2010- 2020 torenhoge schulden voor ons achtergelaten die wij de komende tijd met z’n allen moeten gaan aflossen.

De weinige valuta-inkomsten die nog door de staat Suriname worden geïncasseerd worden bovendien voor andere onbelangrijke zaken aangewend, onder andere voor het failliete staatsbedrijf, de SLM, en andere totaal niet urgente projecten.

Er is in Suriname beslist geen sprake van een gezonde valutamarktwerking, zoals verschillende economen ons wil laten geloven.

OOK INTERESSANT
OGA ondersteunt “Wereld schoonmaakdag”

Deze zeer kapitaalkrachtige en machtige elitegroep in ons land bepaalt dagelijks de wisselkoersen op basis van malafide criteria, onvergelijkbaar met de wijze waarop dat in de meeste landen het geval is: valutamarktwerking.

De Surinaamse regering heeft momenteel totaal geen grip meer op de bewegingen van de wisselkoersen en heeft geen andere keus dan toekijken. Intussen hebben de wisselkoersverhogingen een verwoestende werking op onze samenleving. De armoede neemt schrikbarende vormen aan.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]