Dc Saramacca en staf vergaderen met winkeliers over prijzen

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de voortzetting en evaluatie van het prijscontrole en prijsbewakingsproject in het district Saramacca in Suriname heeft de districtscommissaris, Sherin Bansi-Durga, vergaderd met de winkeliers/supermarkthouders van de ressorten Calcutta, Tijgerkreek en Groningen.

Het prijscontrole en prijsbewakingsproject in Saramacca gaat uit van een samenwerking tussen winkeliers/supermarkthouders, consumenten, bestuursdienst en sociale media.

Tijdens de evaluatie met de winkeliers/supermarkthouders is er diepgaand gesproken over de knelpunten die de winkeliers dagelijks meemaken, als het gaat om het prijzenfront.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Visumvrij reizen Surinamers naar Nederland zal ‘bergen met geld’ opleveren voor KLM en SLM

Het dagelijks veranderen van prijzen door importeurs/groothandelaren, is volgens deze stakeholders een belangrijke knelpunt. Dit gebeurt niet per bon, maar per app of telefonisch. Hierdoor kan de winkelier tijdens de controle niet altijd een bon aantonen waarmee de inkoopprijs berekend wordt.

De gemeenschap wordt steeds hiermee geconfronteerd, waardoor het erop lijkt alsof de winkelier bezig is met prijsopdrijving.

Bij een recent bezoek van de ECD van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie aan het district, zijn enkele kleine onvolkomenheden geconstateerd met betrekking tot de hygiëne bij drie winkels en prijsopdrijving van babyvoeding bij twee winkels.

Deze zaken zijn op de vergadering voorgehouden aan desbetreffende winkeliers.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ophef nadat jongetje met lege spuit werd ‘gevaccineerd’ – video gaat viraal

De meerderheid van de winkeliers, die zich wel houden aan de gemaakte afspraken als gevolg van de wekelijkse controle door de bestuursdienst, heeft de winkeliers/supermarkthouders die zich schuldig hebben gemaakt aan het voornoemde opgeroepen dit in de toekomst na te laten.

Het overgrote deel van deze doelgroep staat nog volledig achter het prijzencontrole project van het district.

Tenslotte heeft de Districtscommissaris van Saramacca, de winkeliers/supermarkthouders tijdens de vergadering voorgehouden dat zij de minister van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie nogmaals zal vragen om de gedane toezegging waar te maken om de bestuursambtenaren een ministeriële beschikking uit te reiken, zodat zij in het district de overtreders op de bon kunnen zetten (verbaliserend kunnen optreden).

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten