Dc Para geeft houttransporteurs ultimatum: tot 16 juni productie en machines afvoeren

GFC NIEUWSREDACTIE- Ondanks de districtscommissaris van Para de rijweg naar Carolina heeft afgesloten voor vrachtverkeer boven vier ton, geven transporteurs van zwaar materieel hieraan geen gehoor.

De slechte staat van de weg maakt dat bewoners van omliggende dorpen geïsoleerd raken. Districtscommissaris (dc) Marlene Joden heeft maandag een spoedmeeting gehad met stakeholders om maatregelen te treffen tegen overtreders.

De politie, de bestuursdienst en de kapiteins van Redi Doti, Cassipora en Kumbasi/Pierre Kondre, hebben dc Joden gevraagd, strengere maatregelen te treffen tegen zwaar verkeer op de rijweg naar Carolina.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nigeriaanse huizen worden ‘gebotteld’, 14.000 plastic flessen om een huis te bouwen

Er is overeenstemming bereikt om concessiehouders in een spoedcontact aan te zeggen alle hout- en andere zware transporten voorlopig stop te zetten en afspraken te maken.

Houtransporteurs hebben tot en met 16 juni de gelegenheid om hun productie en machines af te voeren uit het gebied.

Volgens Joden moet de weg in goede staat blijven voor de bewoners van de dorpen in het gebied.

Vanaf de Carolinabrug over de Suirnamerivier, rijrichting Mapane, zal in een gezamenlijke actie op strategische posten, opgetreden worden tegen alle overtreders.

Bewoners van de dorpsgemeenschappen houden oog op overtreders en rapporteren continu aan de politie en de andere diensten.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten