Dat Bouterse geen geld had om EBS- rekening te betalen in periode 2010 wordt ontkent

BOUTERSE

GFC NIEUWSREDACTIE- De informatie die in hogere politieke kringen wordt verspreid, alsof de voormalige legerbevelhebber en president van Suriname, Desi Delano Bouterse, in de jaren voorafgaande aan de verkiezingen in 2010 geen geld had om de stroomrekening te betalen, wordt door ingewijden ontkend.

Volgens diverse politici maakte Bouterse in de periode toen president Ronald Venetiaan het voor het zeggen had, financieel zeer moeilijke tijden mee.

Zo zouden de gelduitkeringen die hij van de overheid kreeg, niet altijd op tijd gestort worden op zijn bankrekening en zou dat te maken hebben met doelbewuste tegenwerkingen die werden geïnitieerd door Venetiaan.

Bouterse zou bij zijn vrienden vaker hierover hebben geklaagd.

Ingewijden binnen de partij van de voormalige president, de NDP, ontkennen echter dat de situatie dermate ernstig was dat hij niet in staat was de rekeningen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) te betalen.

“Dat er een periode met weinig inkomsten is geweest, klopt wel. Maar zo erg dat hij de nutsvoorzieningen niet kon betalen, klopt helemaal niet”, aldus een persoon in de nabije kring van de politicus.

OOK INTERESSANT
Suriname behaalt derde evaluatie bestuursraad IMF