Daklozen Waterkant krijgen een centrale plek bij André Kamperveen stadion

GFC NIEUWSREDACTIE- De dak- en thuislozen die zich ophouden aan de Waterkant zullen gedirigeerd worden naar een andere locatie bij het André Kamperveen stadion.

Daar zullen in het vervolg de donaties van eten, kleren en andere benodigdheden plaatsvinden. Dit zegt districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost.

In de tweede fase worden de dagopvanginstellingen gerehabiliteerd, zodat de burgers daar kunnen worden ondergebracht.

Voor de derde fase is er een project in de maak, dat gefinancierd zal worden door de IDB. Het project heeft als doel het resocialiseren en begeleiden van dak- en thuislozen.

Door de sociaaleconomische ellende die zich momenteel in toenemende mate in dit land manifesteert, komen er steeds meer personen op straat terecht die geen uitweg hebben.

Dak- en thuislozen zijn nu overal in Paramaribo te bekennen en in aantal veel meer dan voorheen.

Vooral in de avonduren worden ze naar de mening van velen, actiever. Zij vormen een last voor hun totale omgeving. Behalve dat ze als een last worden ervaren, vormen bepaalden ook een gevaar voor de gemeenschap.

Begin februari zijn de regels voor het verstrekken van donaties, voedseldistributie en of giften aan dak- en thuislozen op bepaalde plaatsen in Paramaribo aangescherpt.

Het verstrekken van voeding in verband met de overlast van de dak- en thuislozen is verboden bij de Waterkant, Spanhoek en het Oud Veerplein (Heiligenweg).

OOK INTERESSANT
Parlementslid Belfort onthult royaal salaris zoon president Santokhi

Personen en of organisaties die zich bezighouden met voedseldistributie aan die groep zullen in het vervolg eerst contact moeten opnemen met het districtscommissariaat van Paramaribo om een maatschappelijk geaccepteerde plaats te gebruiken.