fbpx

Crypto-mijners gaan underground in China, experts zeggen dat 20% van bitcoin-netwerk wereldwijd in het land is

GFC TECHNOLOGIEREDACTIE- China trad in mei hard op tegen zijn binnenlandse crypto-mijnindustrie, maar veel miners hebben manieren gevonden om hun activiteiten voort te zetten zonder te worden gepakt.

Experts schatten dat maar liefst 20% van het wereldwijde bitcoin-netwerk in China is.

Terwijl waterkrachtdammen opdrogen in de provincies Sichuan en Yunnan, overwegen mijnwerkers opnieuw om hun activiteiten naar het buitenland te brengen.

Kirk is aan het mijnen voor bitcoin in de Chinese provincie Sichuan, in de hoop elke dag dat hij niet gepakt wordt door de autoriteiten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Mobiele telefoons met batterijduur van meer dan 1 week met nieuwe uitvinding IBM en Samsung

Net als andere crypto-mijners die underground zijn gegaan sinds Beijing eerder dit jaar de industrie hardhandig aanpakte, wordt Kirk – die alleen vroeg om te worden geïdentificeerd met zijn bijnaam om zijn veiligheid te garanderen – creatief om niet gepakt te worden.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

Kirk heeft zijn mine-technologie over meerdere locaties verspreid, zodat geen enkele operatie opvalt op het elektriciteitsnet van het land.

Hij heeft ook zijn elektronet aangepast en trekt elektriciteit rechtstreeks uit kleine, lokale energiebronnen die niet zijn aangesloten op het grotere net, zoals dammen. Hij heeft ook stappen ondernomen om zijn geografische digitale voetafdruk te verbergen.

Kirk vertelt CNBC dat hij gewend is om “dingen te omzeilen” als het gaat om het runnen van een bedrijf in China, maar de afgelopen zes maanden is het risico echt verhoogd.

“We weten nooit in hoeverre onze regering zal proberen hard op te treden… om ons weg te vagen,” zei Kirk.

Foto: Getty Images