Criminele activiteiten met gestolen auto’s bereiken alarmerend niveau

auto-handen-stuur

GFC NIEUWSREDACTIE- In de afgelopen maanden heeft Suriname te maken gehad met een alarmerende toename van misdrijven die verband houden met gestolen voertuigen.

Burgers worden dringend opgeroepen om uiterst waakzaam te zijn bij het verhuren, uitlenen en parkeren van hun voertuigen, en om extra controle- en veiligheidsmaatregelen te implementeren.

Een recent incident heeft de groeiende bezorgdheid over dit probleem nog eens benadrukt. Op 25 augustus is een Toyota VITZ, bouwjaar 2015, kenteken PN 16-91, gestolen in de omgeving van Kasabaholo (Cocobiacoweg).

Dit is slechts een voorbeeld van de vele gevallen van gestolen voertuigen die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

De politie roept de gemeenschap op om waakzaam te blijven en verdachte activiteiten te melden. Als u informatie heeft over het gestolen voertuig of andere verdachte zaken, wordt u dringend verzocht dit anoniem te melden via de volgende link: anonieme meldingslink.

Het is van cruciaal belang dat bewoners hun verantwoordelijkheid nemen om de veiligheid van hun eigendommen te waarborgen. Het nemen van eenvoudige maar effectieve maatregelen, zoals het verhogen van de beveiliging van voertuigen, het niet onbeheerd achterlaten van voertuigen en het vermijden van afgelegen parkeerplaatsen, kan helpen om de kans op diefstal en andere criminele activiteiten te verminderen.

OOK INTERESSANT
Huisvrouwen in Suriname vrezen financiële neergang

De lokale autoriteiten werken eraan om deze zorgwekkende trend aan te pakken en de veiligheid van de burgers te waarborgen. Echter, het succes van deze inspanningen hangt ook af van de medewerking van de bevolking. Door samen te werken, kunnen we de toenemende criminaliteit met gestolen voertuigen een halt toeroepen en een veiligere omgeving creëren voor iedereen.