fbpx

Contractondertekening renovatie Frank Essedgebouw een feit

GFC NIEUWSREDACTIE- Met een veiligheidshelm op en een moker in de hand maakte vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk een slaande beweging op een bouwsteen en gaf daarmee symbolisch het startsein voor aanvang van de renovatie werkzaamheden van het Doctorandus Ingenieur Frank Essedgebouw in Paramaribo, Suriname.

Het Frank Essedgebouw, meer bekend als het Regeringsgebouw is een 60 jaar oud complex. Belangrijke instituten van de overheid zijn in dit gebouw gehuisvest, waaronder het Planbureau en het Kabinet van de Vice-President van de Republiek Suriname. Daarnaast is dit gebouw de vergaderplaats van de Raad van Ministers.

Op diverse plekken is er sprake van technische en bouwkundige gebreken, zoals lekkende daken, verpulverd hout en verouderde installaties, die bij zware regenval onder water komen te staan. Dat brengt risico’s voor de (brand) veiligheid met zich mee.

Brunswijk haalde aan dat het gebouw door middel van gemeenschapsgelden tot stand is gekomen. Op hen rust dan de plicht om als een goede huisvader om te gaan met de bezittingen van de staat.

BEKIJK OOK
SWM schenkt monument aan Nickerie

“Met goed fatsoen kan niet gesproken worden over een goede en veilige werkomgeving en toch was u elke dag weer aan het werk om uw bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname, zei hij. Hij bedankte het personeel voor hun begrip en inzet.

Waarnemend directeur van het Kabinet van de Vicepresident, Vivian Gordon, liet de geschiedenis van het ‘Regeringsgebouw’ de revue passeren. Ook hij benadrukte de noodzaak voor de renovatie. Hij is zeer tevreden met de voortvarendheid waarmee architect Dharm Mungra de renovatiewerkzaamheden aanpakt.

De architect wijdde uit over de te verrichten werkzaamheden en de deplorabele staat waarin het gebouw verkeerd. Verder voldoet het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd. De werkzaamheden zullen in fasen worden uitgevoerd.