fbpx

Containers, trekkers en geparkeerde obstakels zorgen voor onveilige situatie Martin Luther Kingweg

GFC NIEUWSREDACTIE- Op de bermen langs de Martin Luther Kingweg, bekend als de Highway in Suriname, worden al maanden containers, trekkers en geparkeerde obstakels geconstateerd. Dit vormt een groot gevaar voor de weggebruikers.

Het Crisisteam Infra van het Ministerie van Openbare Werken (OW) heeft afgelopen periode samen met de Milieu Politie en het Korps Politie Suriname (KPS) opgetreden tegen eigenaren van containers en trekkers die langs de weg parkeren.

Veiligheid gaat voor zegt Rodney Bouterse, coördinator Crisisteam Infra. De eigenaren zijn al een paar maanden terug aangeschreven om de containers en trekkers te verwijderen, gezien die een groot gevaar vormen voor de weggebruikers. Openbare Werken treedt hard op in deze, waarbij fikse boetes worden uitgeschreven.

OOK INTERESSANT
Bezoek Franse delegatie aan het Openbaar Ministerie

Volgens Bouterse moet dit een les zijn voor de eigenaren van zwaar materieel. Zes personen waren eerder aangeschreven en enkele personen werden gewaarschuwd om de objecten binnen 7 dagen te verwijderen. De ondernemers hebben geen gehoor hieraan gegeven.

Openbare Werken heeft de hulp van politiebureau Houttuin ingeroepen om enkele eigenaren van de zeecontainers op te sporen.

Het ministerie van Openbare werken roept hierbij alle personen op, die gebruik maken van de onderhoudsstrook meer bekend als een berm, om geen objecten te plaatsen hierop. Indien dat toch gebeurd, zal het ministerie zware maatregelen treffen.