fbpx

COB roept leden op om maandag thuis te blijven

GFC NIEUWSREDACTIE- De Christelijke Onderwijsbond Broederschap (COB) in Suriname heeft haar leden opgeroepen om maandag thuis te blijven.

Dit besluit werd zaterdag al genomen door de Katholieke Onderwijs Bond (KOB) na een algemene leden vergadering op 3 en 4 maart.

De COB is van mening dat dezelfde grieven worden ervaren door alle andere leerkrachten in het land. De worden worden landelijk opgeroepen om maandag thuis te blijven.

In een reactie zei de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), waar KOB en COB lid van zijn, verrast te zijn met de actie aankondiging van de actie van KOB.

De KOB legt echter het werk neer zonder dat er enig conflict is met welke werkgever dan ook, hetzij het RKBO of het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en cultuur. Het besluit is opgenomen in een brief, die de FOLS zaterdag heeft ontvangen van de KOB. De FOLS vraagt zich af of het KOB-bestuur wel de reikwijdte en de consequenties van dit besluit voor zijn leden realiseert.

OOK INTERESSANT
Alakondre Puwema Neti voor uitbanning rassendiscriminatie

De FOLS heeft ruim een week terug een schrijven gericht aan het Onderhandelingsorgaan (OO). Op uiterlijk woensdag 8 maart om 00.00 uur verwacht zij een reactie op dit schrijven.

Vanmiddag komt de FOLS in spoedvergadering bijeen om de situatie te bespreken.