Ceremoniële ingebruikname VO-school te Brownsweg

school binnenland onderwijs ori brunswij ronnie

GFC NIEUWSREDACTIE- Met de onthulling van een naambord en plakkaat van de Johannes Gabsie Weewee school voor het Voortgezet Onderwijs (VO) in het district Brokopondo te Brownsweg, Suriname, is de school officieel geopend.

Dit heugelijk feit vond plaats in aanwezigheid van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en Onderwijsminister henry Ori.

De VO-school is vernoemd naar Johannes Weewee, meer bekend als Gabsie. Weewee is een ondernemer die in dit district bezig is met ontwikkelingsprojecten. In 2019 is het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gestart met de bouw van de dependance.

Halverwege de bouw is het ministerie gestopt met bouwwerkzaamheden, omdat ze niet over middelen beschikte om de bouwwerkzaamheden af te ronden. Ondernemer Weewee nam het initiatief om samen met plaatselijke ondernemers de bouwwerkzaamheden te voltooien.

Hij legde zijn plannen voor aan Brunswijk. De bewindsman hoorde hem aan en bracht hem vervolgens in contact met de Onderwijsminister.

Brunswijk zegt trots te zijn op de ondernemers aldaar. Het komt zelden voor dat ondernemers op eigen initiatief investeren in de ontwikkeling van hun district. Hij richtte zich ook tot de leerkrachten om geduld te betrachten met de studenten.

OOK INTERESSANT
Trinidadiaan in Suriname: 'Jullie waarderen niet hoe veilig het is in Suriname'

De waarnemend directeur van de school, Ristra Asampa, noemde het bereikte resultaat een mijlpaal. Vanaf mei 2023 kan de school 220 leerlingen en 20 leerkrachten herbergen. Haar streven en die van het leerkrachtenkorps is om 100% slagingspercentage te behalen aan het eind van het schooljaar 2022- 2023.

Ori gaf tijdens zijn toespraak aan dat de school aan de gemeenschap van Bronsweg en omgeving toebehoort. Hij heeft graag dat ook na twee uur in de middag, de school wordt gebruikt voor andere doeleinden zoals het scholen en trainen van jong en oud.