fbpx

CBvS: Op te richten Suriname Investment Enterprise in strijd met 3 wetten

GFC NIEUWSREDACTIE- De door de regering op te richten Suriname Investment Enterprise (SIE) NV is in strijd met 3 bestaande wetten.

Dit liet de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, op 19 maart in een brief weten aan de aan VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien, voorzitter van de parlementaire commissie die samen met de regering de Machtigingswet heeft voorbereid.

De behandeling van de Machtigingswet was op de agenda voor 23 maart samen met de wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012. Omdat de zogenoemde ‘Valutawet’ niet werd afgerond, werd de openbare vergadering verdaagd naar 25 maart.

Tot verbazing van de oppositie werd de agenda middels een stemming gewijzigd en werd besloten meteen de Machtigingswet in behandeling te nemen.

BEKIJK OOK
Geen schaarste van rijst door heersende rattenplaag

Het is niet bekend of de NPS donderdag op de hoogte is geweest van het schrijven van de CBvS, maar toen het parlement vrijdag weer bijeenkwam, nam de partij het ferme standpunt in dat zij niet gaat meewerken aan het machtigen van de regering voordat de Machtigingswet wordt gewijzigd.

In de brief haalt Roemer aan dat er overlappingen zijn geconstateerd en eventueel tegenstellingen met een drietal bestaande wetten, namelijk de Wet Kapitaalmarkt, de Wet Toezicht Bank- en Kredietwezen en de Bankwet.

Maandsalaris vanaf SRD 6000,- Vacatures beschikbaar voor administratieve krachten, gezondheidmasseuses en salesrepresentatives. Klik HIER voor meer informatie…..