fbpx

Caricom wil oplossing voor aanhoudende crisis in Haïti

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chandrikapersad Santokhi van Suriname zal op zondag 5 maart deelnemen aan de speciale vergadering van de Regeringsleiders van de Caribische Gemeenschap (Caricom), inzake Haïti.

Deze conferentie zal virtueel plaatsvinden.

De Caricom heeft een speciaal team van staatshoofden aangewezen die zich buigt over de situatie in Haïti. Dit team bestaat uit:

Bahamas – Chairman of the Conference of Heads of Government
Suriname – Outgoing Chairman
Dominica – Incoming Chairman
Barbados
Jamaica; en
Sint Vincent and the Grenadines

De bedoeling van deze vergadering is om van gedachten te wisselen over de speciale Caricom-missie die op maandag 27 februari onder leiding van de premier van Jamaica, Andrew Holness, naar Haïti is uitgevoerd.

Tijdens de laatste Caricom-Staatshoofden vergadering die gehouden is van 15-17 februari te Nassau de Bahamas, hebben de staatshoofden zich gebogen over de belangrijke rol van de Caribische Gemeenschap (Caricom) en hebben zich ertoe gecommitteerd meer te doen om een oplossing te vinden voor de aanhoudende crisis in Haïti.

De premier van Canada, Justin Trudeau, die te gast was bij de Reguliere Staatshoofden vergadering heeft eveneens de noodzaak voor ondersteuning benadrukt aan de Haïtiaanse samenleving in de crisis waarmee ze wordt geconfronteerd.

Dit is de eerste fysieke missie ondernomen door Caricom-functionarissen om de situatie ter plaatse te observeren en belanghebbenden rechtstreeks te betrekken bij het zoeken naar oplossingsmodellen.