fbpx

CANARI legt focus op klimaatverandering voor betere aanpak in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft de focus gelegd op klimaatverandering voor een betere Milieu aanpak in Suriname.

In dit kader is er een forum voor het Readiness Project van Green Climate Fund (GCF), Enhancing Caribbean Civil Society’s Access and Readiness for Climate Finance, bijeengeroepen.

CANARI heeft als doel:

• Het presenteren van enkele innovatieve acties en activiteiten van Surinaamse Maatschappelijke Organisaties (CSO’s) om klimaatverandering aan te pakken.

• Uitwisseling van kennis en het stimuleren van partnerschappen tussen CSO’s, waaronder nationale niet-gouvernementele organisaties, gemeenschapsorganisaties en basisnetwerken, voor verbeterde klimaatacties en toegang tot financiering om deze acties te ondersteunen.

• Het Forum zal ook proberen een coördinatiemechanisme op te zetten om de zichtbaarheid en impact van maatschappelijke organisaties te vergroten en hun rol als uitvoerders, pleitbezorgers en waakhonden te benadrukken als onderdeel van nationale klimaatinitiatieven naast de overheid en de particuliere sector.

BEKIJK OOK
U.S. SOUTHCOM doneert medische - en schoolbenodigdheden aan Apoera als onderdeel van Operatie Gran Mati

Daarnaast, het versterken van de capaciteiten van Surinaamse Maatschappelijke Organisaties (CSO’s), met inbegrip van kennis, skills en organisatorische structuren, alsmede de externe beschikbaarheid van instituten ter verbetering van toegang tot klimaatfinanciering en neerzetten van resultaten aangaande adaptatie en mitigatie tegen klimaatverandering in het Caribisch Gebied.

Dit wordt geïmplementeerd vanaf 2020 tot 2022 door het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI), in samenwerking met National Designated Authorities (NDA’s) voor de GCF in Antigua en Barbuda, Belize, Grenada, Jamaica, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia en Suriname.

Het ministerie van ROM is de aangewezen autoriteit die op nationaal niveau belast is met de coördinatie van GCF-projecten en is in die hoedanigheid bevoegd de no objection brief uit te geven voor indiening van een project voorstel bij de GCF.