C-47 beschuldigt Surinaamse regering van misleiding omtrent BTW-wijzigingen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Vakcentrale 47 (C-47) heeft ernstige bezwaren geuit tegen wat zij beschouwt als een grove misleiding met betrekking tot de aangepaste Wet Bruto Toegevoegde Waarde (BTW) in Suriname.

In januari beloofde de regering dat de Omzetbelasting zou worden afgeschaft, maar in plaats daarvan werd de BTW geïntroduceerd, wat heeft geleid tot hogere prijzen in de winkels en een aanzienlijke financiële last voor het volk, met name voor ambtenaren en belastingplichtigen.

Deze stap lijkt in strijd te zijn met het advies van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om BTW op casino’s en wedkantoren in te voeren.

OOK INTERESSANT
Politiebond wijst voorstel regering af

Bovendien heeft de regering nagelaten om de royalty’s op goud te verhogen, ondanks aanbevelingen in die richting. Dit roept vragen op over wiens belangen de regering daadwerkelijk behartigt. Het lijkt erop dat de belangen van kapitalisten worden gediend ten koste van de bevolking, voerde C-47 aan op een persconferentie.

Opmerkelijk is dat de bevolking grotendeels stil blijft, wellicht vanwege de onzekerheid over wat hen te wachten staat. C-47 beschouwt deze situatie als een ernstige vorm van misleiding.

OOK INTERESSANT
Politie bevestigt mysterieuze overlijden man langs de Commissaris Weythingweg

De vakcentrale is van plan om vrijdag met andere bonden, waaronder de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) en de ziekenhuisbonden, te overleggen om gezamenlijke strategieën te bepalen en verdere stappen te ondernemen.

Deze ontwikkelingen werpen een schaduw op de belofte van de regering om het welzijn van de bevolking te verbeteren en benadrukken de dringende behoefte aan meer transparantie en verantwoording in het beleid omtrent belastinghervormingen en economische beslissingen.